Avui obert: 09:00-13:30 h , 16:30-20:30 h
Demà obert: 11:00-13:30 h

Cuida la teva pell per combatre el maskne

Temps de lectura 2 min.

La pell és la teva barrera i la connexió del teu cos amb l’exterior. Està exposada a molts agents, com el fred, el sol i la contaminació… i ara també es veu afectada per la COVID-19.

El confinament, la manca d’activitat a l’aire lliure, les mesures de seguretat com l’ús de la mascareta… han causat símptomes cutanis. Segurament un dels més coneguts sigui el maskne. Has sentit parlar d’ell? T’expliquem què és i com pots cuidar la teva pell davant l’ús de la mascareta per evitar-lo.

QUÈ ÉS EL MASKNE?

S’estima que el 30% de la població pateix acne de manera habitual, observant-se un empitjorament arrel de la COVID-19 i l’ús de la mascareta com a mesura de protecció, sobretot en pells amb tendència greixosa o acneica.

El maskne és l’acne, els granets, que apareix per l’ús continu i diari de la mascareta; i apareix habitualment a la zona del nas, la boca i la barbeta.

Aquest pot aparèixer per dues raons. Una d’elles és el clima humit que es genera en la pell al respirar dintre de la mascareta, que implica una acumulació de secreció sebàcia, suor i bacteris. Aquesta, sumada a que la mascareta frega la pell, repercuteix en els brots d’acne. La segona és el taponament dels porus amb la pressió que produeix la mascareta en contacte amb la pell, donant pas a l’aparició dels grans.

Cuida tu piel para combatir el maskne

RUTINA DE CURA FRONT EL MASKNE

Per protegir la teva pell d’aquesta complicació derivada de l’ús de la mascareta, sigues constant amb la cura de la pell del teu rostre. Com pots presta-li aquesta atenció que es mereix? Et proposem establir una rutina de cura.

  1. Higiene suau mínim 2 cops al dia. Si utilitzes maquillatge t’aconsellem una doble neteja amb una primera fase d’oli i una segona amb un netejador que esbandiràs amb aigua.
  2. Hidratació amb productes adequats al teu tipus de pell, especialment a la zona de contacte de la mascareta.
  3. Si tens acne o imperfeccions, no els manipulis! Utilitza productes específics per desinflamar i accelerar la seva cura sense que quedin marques.
  4. Protecció solar específica amb filtres de llum blava (antipantalles) i antioxidants.
  5. Tractament intensiu 1 cop a la setmana amb mascaretes o ampolles hidratants.
  6. Peeling o exfoliació suau 1-2 cops per setmana.

ALTRES CURES

Complementa aquesta rutina amb bons hàbits que beneficiaran a la teva pell.

Per potenciar la salut de la pell del teu rostre, utilitza productes específics adequats per a tu atenent a les necessitats de cada moment. Des de la farmàcia et podem ajudar a triar!

A més, cuida en tot moment la teva alimentació. Els estudis indiquen que una bona qualitat de la flora intestinal pot ser clau per millorar patologies com l’acne i la pell atòpica.

No t’oblidis de donar-te un descans. L’insomni, la manca de descans, l’estrès, l’ansietat… són factors que afecten a l’estat de la teva pell. Sobretot, en pells sensibles, atòpiques i amb acne, on aquests poden augmentar la freqüència dels brots.

I evita hàbits com el tabac que, a més, d’altres moltes conseqüències negatives, també influeix en l’estat de salut de la teva pell.

Davant l’ús habitual de la mascareta, no descuidis la cura de la pell del teu rostre. Acudeix a la teva farmàcia per a més consells sobre com cuidar-la per evitar el maskne i quins productes s’ajusten més a tu. I recorda, portar-la ens protegeix a tots!

Llistat de categories